Maailman ylellisimmät yksityiskoneet

Me kaikki olemme joskus matkustaneet lentokoneella. Mietitäänpä hetki, miten se kaikki taas menikään. Lentokentälle saavutaan tunteja ennen lennon lähtöä, jotta ehditään jonottamaan, odottamaan ja kuljettamaan painavia matkalaukkuja. Kun itse lentokoneeseen vihdoin pääsee, istumapaikka on epämukava ja vierustoverit ärsyttäviä. Pahimmassa tapauksessa kaiken tämän jälkeen matkalaukku on kadonnut matkalla eikä edes saavu perille.

Kaikki olisi toisin, jos vain omistaisi yksityiskoneen! Otetaanpa seuraavaksi selvää viidestä maailman ylellisimmästä yksityiskoneesta koko lentokoneiden historiassa.

  1. Boeing 747-8 VIP

Useimmat ihmiset pitävät 61,5 miljoonan dollarin arvoista Gulfstream G550 -konetta tai Bombardier Global -sarjan koneita luksuslentokoneiden malliesimerkkeinä, mutta muutamia vieläkin arvokkaampia lentokoneita on olemassa. Ehdottomasti äveriäin yksityiskone on Boeing 747-8 VIP, joka hinnoitellaan 367 miljoonasta dollarista ylöspäin. Kyseinen Boeing on aivan kuin lentävä palatsi. Koneessa on 445 neliömetriä tilaa, joten sinne mahtuu helposti muun muassa suuri yksityinen hytti, useita oleskelutiloja, toimisto ja ruokasali.

Boeing 747-8 VIP on maailman pisin ja toiseksi suurin lentokone. Kone saa virtaa neljästä General Electricin GEnx-moottorista ja se voi lentää jopa 14800 kilometriä yhtäjaksoisesti. Lähtöhinta on noin 367 dollaria, johon lisätään lisämukavuuksien kulut. Koneen sisusta on mittatilaustyötä ja se räätälöidään asiakkaan henkilökohtaisen maun mukaan. Boeing 747-8 VIP kilpailee täysin omassa luokassaan ja se jättää jopa hienoimmatkin luksushotellit kylmäksi.

  1. The EmbraerLineage 1000E

Brasilialainen yksityiskoneiden valmistaja Embraer haluaa taata asiakkailleen kokemuksen ilmailun hienoimmasta puolesta. Huomattavan suurikokoinen Lineage 1000E on monipuolinen lentokone. Koneessa on viisi isoa ja ylellistä hyttialuetta, joiden kokoonpanoa voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaisesti. Päähyttiin on mahdollista saada esimerkiksi leveä parisänky sekä walk-in suihku. Lineage 1000E -koneita varten on suunniteltu viisi eri sisustusteemaa: The KyotoAirship, Skyacht One, Skyranch One, Manhattan ja Hollywood.

Lineage 1000E -koneella voi lentää noin 8500 kilometriä laskeutumatta. Koneeseen mahtuu 13-19 matkustajaa. Matkatavarat kulkeutuvat liikelentokoneiden suurimmassa ruumassa, johon pääsee käsiksi myös koneen sisäpuolelta. Koneen suuresta koosta huolimatta se pystyy laskeutumaan myös haastaville lentokentille, kuten esimerkiksi Lontoo Cityyn sekä Aspeniin. Koneella on myös verrattain alhaisen käyttökustannukset. Lineage 1000E -lentokoneen ostohinta on noin 75 miljoonaa dollaria.

  1. Gulfstream G650

65 miljoonan dollarin hinnalla voi ostaa itselleen Gulfstream G50 -yksityiskoneen. Markkinoiden pisimmässä ja leveimmässä matkustamossa on hyvä nauttia lentomatkasta. Matkustajia koneeseen mahtuu enimmillään 19 ja nukkumapaikkoja on kymmenelle hengelle.

Gulfstream-panoraamaikkunat tuovat mukavasti valoa matkustamoon ja ne on asetettu sopivalle silmienkorkeudelle. Myös Gulfstream G650 tarjoaa asiakkailleen monia designmahdollisuuksia ja sisustusvaihtoehtoja, jotka sopivat niin liikeasioiden hoitamista, vieraiden viihdyttämistä kuin ruokailuakin varten. Kahdella Rolls-Royce moottorilla Gulfstream G650 voi lentää enimmillään 12900 kilometriä yhtäjaksoisesti. Koneen siivet on muotoiltu yksityiskohtia myöten niin, että lento on sekä nopea että tasainen.

  1. Airbus CorporateJets (ACJ)

Airbus on yksi maailman johtavista yksityiskoneiden valmistajista. Ylellisiä Airbus-yksityiskoneita saa 72-110 miljoonan dollarin hinnalla riippuen koneen koosta. Airbus CorporateJets -koneet ovat uniikkeja, moderneja ja henkilökohtaisia. ACJ-perheen koneissa on kolme kertaa tilavammat sisätilat kuin muissa vastaavissa malleissa. Mukavuuden lisäksi ACJ-koneissa on modernia teknologiaa ja saatavilla on myös maailmanlaajuinen tuki- ja palveluverkosto.

  1. Cessna CitationLongitude

Vaikka CitationLongitude on näistä koneista edullisin 26 miljoonan dollarin hinnalla, se on silti erinomainen lentokone luokassaan. Koneella voi lentää 6500 kilometriä neljällä matkustajalla, mutta paikkoja on kuitenkin kahdelletoista. Sisustusta saa muokattua oman maun mukaan ja mukavuuksiin kuuluu muun muassa espressokone ja mikroaaltouuni. CitationLongitude on luokkansa johtaja polttoainetehokkuudessa.